نقش مهم پول در شادی


چه چیزی باعث می شود افراد متواضعانه رفتار کنند، به دیگران کمک کنند و فداکاری های شخصی انجام دهند؟سایت استنفورد بیزینس هر سه ماه یک بار ستونی را به قسمت و بخشی از یک تحقیق و برسی علمی اختصاص می دهد که رویکردی را در مورد انگیزه افراد برای درگیر شدن با مفهومی ارائه می کند که روانشناسان آن را «رفتار جامعه یار» می نامند؛رفتارهایی مانند مشارکت در امور خیریه، خریدن هدیه و کارهای داوطلبانه و غیره. به طور خلاصه، این ستون کار بهترین محققان را در مورد اینکه چه چیزی افراد را تشویق می کند که کاری را از طرف شخصی دیگر انجام دهند، مورد بررسی قرار می دهد.

چه چیزی باعث می شود افراد متواضعانه رفتار کنند، به دیگران کمک کنند و فداکاری های شخصی انجام دهند؟

سایت استنفورد بیزینس هر سه ماه یک بار ستونی را به قسمت و بخشی از یک تحقیق و برسی علمی اختصاص می دهد که رویکردی را در مورد انگیزه افراد برای درگیر شدن با مفهومی ارائه می کند که روانشناسان آن را «رفتار جامعه یار» می نامند؛

رفتارهایی مانند مشارکت در امور خیریه، خریدن هدیه و کارهای داوطلبانه و غیره. به طور خلاصه، این ستون کار بهترین محققان را در مورد اینکه چه چیزی افراد را تشویق می کند که کاری را از طرف شخصی دیگر انجام دهند، مورد بررسی قرار می دهد.

در این ستون، این ایده را بررسی کرده ایم که بسیاری از روش های پول خرج کردن ما در واقع اقدامات جامعه یار است و در حقیقت، هزینه های جامعه یار بیشتر از هزینه های شخصی به ما احساس خوشحالی می دهد.

الیزابت دان و مایکل نورتون در کتاب جدید خود به نام «پول شاد: علم هزینه کردن هوشمندانه تر»، شواهد این موضوع را مورد بحث قرار داده اند. این دانشمندان علوم رفتاری نشان می دهند که با دنبال کردن مجموعه اصولی مانند پول خرج کردن برای دیگران به جای خودتان، می توانید از پول داشتن خود احساس بهتری داشته باشید.

به علاوه، آنها نشان می دهند که این اصول می تواند نه فقط از سوی افراد، بلکه توسط شرکت هایی که می خواهند کارمندان شادتری داشته باشند و مصولات راضی کننده تری تولید کنند، دنبال شود. به گفته دان و نورتون، تحقیقات اخیر در مورد شادی نشان می دهد که راضی کننده ترین روش استفاده از پول، پول خرج کردن برای دیگران است. این سرمایه گذاری اشکال نامحدودی دارد، از کمک به یک خیریه که به افراد بیگانه در کشوری دور کمک می کند گرفته تا خرید غذا برای فقرا و غیره.

بیل گیتس و وارن بافت، دو تن از ثروتمندترین افراد دنیا، نمونه های این موضوع هستند. در یکی از روزهای مارس ۲۰۱۰، این دو در میز شامی برنامه ای را طرح ریزی کردند. آنها می خواستند از میلیاردرهای آمریکایی بخواهند که بخش اعظمی از ثروتشان را صرف کارهای خیریه کنند. خود بافت تصمیم گرفت ۹۹ درصد ثروتش را اهدا کند و در این باره می گوید «هیچ گاه آنقدر احساس شادمانی نداشتم.»

دان و نورتون نشان می دهند که ما چگونه می توانیم از این مثال، صرف نظر از اندازه حساب بانکی آنها، درس بگیریم. تحقیقاتی که نشان داده بود افراد از هزینه کردن برای دیگران احساس بهتری خواهند داشت، بر حسب فقیر یا ثروتمند بودن کشورها و نیز سطح درآمد، فرقی نداشت. نویسندگان کتاب، نشان داده اند که این پدیده چگونه در محدوده گسترده ای از شرایط تعمیم داده می شود؛ از دانشجوی یک کالج کانادایی که هدیه ای برای افراد خانواده خود می خرد گرفته تا زنی اوگاندایی که یک داروی درمان مالاریا را برای دوست خود خریداری می کند.

پول خرج کردن برای دیگران باعث می شود افراد احساس سالم تر بودن و ثروتمندتر بودن داشته باشند، حتی اگر خودتان برای رسیدن به این مزایا کمی دست تنگ تر شوید. یک تحقیق و برسی دیگر نشان می دهد که حتی کمکی به اندازه یک دلار می تواند باعث شود احساس هیجان بیشتری داشته باشید.

دان و نورتون در بحث دیگری عنوان می کنند که کسب وکارهایی مانند شرکت پپسی و گوگل و موسسات غیرانتفاعی مانند

DonorsChoose.org، چگونه با تشویق خیرین، مشتریان و کارمندان برای سرمایه گذاری روی دیگران، از این مزایا بهره برداری می کنند. مثلا وقتی پپسی تبلیغات خود در مسابقات سوپربول در سال ۲۰۱۰ را تغییر داد و شروع به حمایت از موسسات خیریه کرد، توانست توجه بیشتری را به خود جلب کند.

آیا این اصل نوع دوستانه می تواند به یکی از حوزه های جنجال برانگیز – یعنی پرداخت مالیات، نسبت داده شود؟ آن طور که واضح است، کشورهایی که توزیع درآمد در آنها مساوی تر است، شادتر هستند. و مردم کشورهایی که مالیات آنها تصاعدی تر است (مثل سوئد و ژاپن) نسبت به کشورهایی که در آنها مالیات تصاعدی کم تر اجرا می شود، (مثل ایتالیا و سنگاپور) رضایت بیشتری دارند.

مطالعه ای نشان می دهد مردم وقتی می دانند پولی که می پردازند دقیقا در کجا صرف می شود، نسبت به پرداخت مالیات احساس خوشحالی بیشتری دارند. بنابراین دان و نورتون پیشنهاد می کنند که اگر پرداخت مالیات احساس مشارکت در کارهای خیریه را به فرد القا کند، مردم با میل بیشتری آن را پرداخت خواهند کرد.

محققان به طور متقاعدکننده ای پیشنهاد می کنند که تمایل به لذت جویی از پول خرج کردن برای دیگران عنصری اساسی در ماهیت انسان است. بنابراین، کمک مالی به موسسات خیریه، دوستان و همکاران و حتی به کشورمان، ابزار سودبخشی جهت افزایش رفاه و توسعه زندگی ما است.

جهت اطلاع از آخرین تغییرات وب سایت نازترین در خبرنامه وبلاگ ثبت نام کنید:




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



سه شنبه 16 مهر 1392