درحالیکه گرانی ارز و دلار باعث کاهش چشمگیر واردات بسیاری از کالاها شده است که واردات خودرو و ماشین نسبت به مدت مشابه سال گذشته نه تنها کاهش نداشته است بلکه از نظر ارزش نیز در حدود ۸.۸ درصد رشد داشته است.
همچنین با وجود گرانتر شدن دلار و محاسبه ارزش و قیمت خودرو و ماشینهای وارداتی با ارز مبادلاتی به جای ارز مرجع، میانگین ارزش و قیمت هر دستگاه خودرو و ماشینی وارداتی در ۶ ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته ۵.۶۶ درصد کاهش یافته است. طبق آمار گمرک، میانگین هر دستگاه خودرو و ماشینی وارداتی از فروردین تا آخر مرداد ماه ۹۲، ۲۰ هزار و ۸۷۹ دلار بوده است.
لازم به ذکر است که امارات، چین و کره سه کشوری هستند که بیشترین خودرو و ماشینهای وارداتی از آنها انجام شده است.
گرانترینها و ارزانترینها
با ممنوعیت واردات پورشه و مازراتی، دیگر کمتر نامیاز این دو خودرو و ماشین بین خودرو و ماشینهای وارداتی به چشم میخورد.
دیگر چند ماهی است که دیگر خودرو و ماشینهای ۲۰۰ هزار دلاری و حتی ۱۰۰ هزار دلاری کمتری در فهرست وارداتیها به چشم میخورد. چندی پیش واردات یک دستگاه فراری ۴۵۸ با ارزش و قیمت نجومی۸.۵ میلیارد تومانی حسابی خبر و اخبارساز شد. اما اکنون دوباره فهرست وارداتیها خبر و اخبار از واردات یک دستگاه دیگر از این فراری قرمز رنگ میدهد. گران ارزش و قیمتترین خودرو و ماشینی وارداتی در شهریورماه یک دستگاه فراری ۴۵۸ اسپایدر کروک است. ارزش و قیمت این فراری که از امارات وارد شده است، ۲۰۴ هزار دلار معادل ۵۰۷ میلیون و ۴۱۱ هزار تومان ذکر شده است.
همچنین یک بنز اس ۵۰۰ ۲۰۱۴، با ۵ هزار سی سی ظرفیت گران ارزش و قیمتترین خودرو و ماشینی بعدست. معادل دلاری این بنز سفید رنگ، ۱۷۱ هزار دلار و معادل ریالی آن نیز حدود ۴۲۴ میلیون تومان است. همچنین یک دستگاه بیام و گرنکوپه ۶۵۰i سومین گران ارزش و قیمت فهرست وارداتیهاست. همچنین آمار گمرک نشان میدهد برای واردات این خودرو و ماشینی ۱۰۰ هزار دلاری، ۲۴۹ میلیون تومان هزینه شده است.
در ردههای بعدی بیام وهای آلمانی گران ارزش و قیمتترینهای این فهرست را تشکیل میدهند. نکته قابل توجه این است که گرچه قرار بود به خودرو و ماشینهای بالاتر از ۲۵۰۰ سی سی ارز مبادلاتی تعلق نگیرد که در این فهرست نام بسیاری از خودرو و ماشینهای بالاتر از این ظرفیت که با استفاده از ارز مبادلاتی وارد شدهاند به چشم میخورد!
.
.
در ردیف ارزان ارزش و قیمتترینها نیز، میتوان به واردات هیوندای i۲۰ با ارزش و قیمت ۸ هزار دلار، کیا پیکانتوی ۱۰ هزار دلاری یا واردات ۳۱۹ دستگاه خودرو و ماشینی جیلی با ارزش و قیمت ۱۰ هزار دلار اشاره کرد. این در حالیست که ارزش و قیمت هر دستگاه جیلی در بازار ایران بسته به نوع مدل از ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان برآورد شده است و هر دستگاه هیوندای آی ۲۰ نزدیک به ۹۰ میلیون تومان فروخته میشود.
مرداد ماه بود که پای هوندا به ایران باز شد. اکنون به نظر میرسد، این خودرو و ماشین یکی از رقبای اصلی هیوندای و کیا شده است. چرا که سهم آن نسبت به ماه گذشته افزایش پیدا کرده است. با رفتن پورشه از ایران جا برای ورود یک آلمانی دیگر بازتر شده است. خودرو و ماشینی آبت بیتل، ساخت کارخانه فولکس واگن از خودرو و ماشینهایی است که مجوز حضور در ایران را دریافت کرده است. در مرداد ماه اولین سری از این خودرو و ماشینهای به کشور وارد شد.
جهت اطلاع از آخرین تغییرات وب سایت نازترین در خبرنامه وبلاگ ثبت نام کنید:
نظرات شما عزیزان: