رفتارهای مالی در ابتدای زندگی مشترک


برخی از افراد از نسلی که در سال‌های ۱۳۵۵ تا ۱۳۶۷ با ایده‌های آرمانگرایانه و فقط براساس ایدئولوژی مشترک، بدون در نظرگرفتن سایر معیارهای مهم ازدواج کردند، در دهه هفتاد و همزمان با دوره تعادل اقتصادی چنان به مشکلات مالی برخوردند که تصمیم گرفتند فرزندانشان و به‌خصوص دخترانشان را با مطالبات افراطی مالی روانه خانه بخت کنند. آثار این دوره در دهه ۸۰ باعث تغییر رفتار مردان ایرانی شد و آنها اکنون گرایش کمتری به ازدواج در سنین پایین‌تر دارند و گاهی مجبور می‌شوند توان مالی و موقعیت خود را بیش از آنچه است، نشان دهند تا بتوانند با فرد موردنظر خود ازدواج کنند (البته این کار غیرقانونی است و از نظر حقوقی مصداق «تدلیس» محسوب می‌شود). اکنون به ادامه بحث دراین‌باره می‌پردازیم.

برخی از افراد از نسلی كه در سال‌های 1355 تا 1367 با ایده‌های آرمانگرایانه و فقط براساس ایدئولوژی مشترك، بدون در نظرگرفتن سایر معیارهای مهم ازدواج كردند، در دهه هفتاد و همزمان با دوره تعادل اقتصادی چنان به مشكلات مالی برخوردند كه تصمیم گرفتند فرزندانشان و به‌خصوص دخترانشان را با مطالبات افراطی مالی روانه خانه بخت كنند. آثار این دوره در دهه 80 باعث تغییر رفتار مردان ایرانی شد و آنها اكنون گرایش كمتری به ازدواج در سنین پایین‌تر دارند و گاهی مجبور می‌شوند توان مالی و موقعیت خود را بیش از آنچه است، نشان دهند تا بتوانند با فرد موردنظر خود ازدواج كنند (البته این كار غیرقانونی است و از نظر حقوقی مصداق «تدلیس» محسوب می‌شود). اكنون به ادامه بحث دراین‌باره می‌پردازیم.

حساب و کتاب ازدواج
یكی از مهم‌ترین اصول در دوره نامزدی، شفافیت در امور مالی است. لازم است هر دو طرف در این حوزه‌ها با شفافیت و صراحت با هم صحبت كنند:

1. شغل فعلی
2. میزان درآمد واقعی فعلی
3. هرگونه تغییر احتمالی در درآمد در‌ آینده
4. انتظارات مالی‌ای كه طرفین چه در دوره نامزدی و چه پس از عروسی از همدیگر دارند.
5. هرگونه برنامه یا طرح مالی برای آینده از قبیل سرمایه‌گذاری و... كه مستلزم صبر، تحمل و استقامت زوج در آینده باشد.

این مذاكره‌ها بهتر است در روزهای اول آشنایی انجام نشود و به زمانی موكول شود كه دختر و پسر شناخت بیشتری از هم پیدا كرده‌اند و اعتماد متقابل شكل گرفته است. اگر یكی از طرفین سخنانش را با بحث‌های مادی و اقتصادی شروع و آغاز كرد، باید بلافاصله مذاكره را قطع و او را به نزدیك‌ترین بنگاه راهنمایی كرد زیرا جای معامله، در بنگاه معاملات ملكی است.

قرارداد مالی
عروس و داماد آینده، باید پس از كسب اطمینان و برقرارشدن یك رابطه عاطفی مناسب، درباره هزینه‌های رایج در دوره نامزدی، هزینه‌های عروسی و محل تامین آنها به توافق برسند و در مورد مذاكرات خانواده‌های خود درباره میزان مهریه و نحوه برگزاری مراسم عروسی و هزینه‌های آن با هم صحبت كنند. دختر و پسر نباید وظیفه مذاكره مستقیم در این موارد را به پدر و مادرشان بسپارند، چون این بخشی از مسوولیت مرد و زنی است كه بلوغ عاطفی و اجتماعی لازم را برای ازدواج پیدا كرده‌اند. یعنی برخلاف باورهای قدیمی، اگر قرار باشد پسری منتظر شود تا پدرش همه كارها را انجام دهد یعنی هنوز برای ازدواج آمادگی لازم را ندارد.

هریك از دختر و پسر باید جداگانه با پدر و مادر خود براساس توانایی‌های مالی، هنجارهای فرهنگی، قومی و خانوادگی به توافق برسند و بعد خودشان با یكدیگر مذاكره‌كنند. بارها دیده شده است كه باوجود توافق‌های اولیه دختر و پسر قبل از مراسم بله‌برون،یكی از بزرگ و عظیم‌ترها به طور غیرمترقبه و با دیدگاه فرصت‌طلبانه یا دلسوزانه موضوع یا عدد جدیدی را مطرح می‌كند كه باعث ایجاد تنش و اختلاف می‌شود.

  رفتار مالی خانواده‌ها
بسیار مهم است كه نامزدها در طول دوره نامزدی، وضعیت مالی خانواده طرف مقابل را در نظر بگیرند زیرا اختلاف شدید سطح مالی و اقتصادی، احتمال بروز تنش و تعارض را در زندگی آینده زوج بسیار بالا می‌برد و احتمال طلاق را افزایش می‌دهد. همچنین ممكن است باوجود وضعیت مالی مشابه خانواده‌ها، رفتارهای مالی دو خانواده متفاوت باشد مثلا هر دو خانواده بسیار مرفه باشند و سطح اقتصادی یكسانی داشته باشند اما یكی از خانواده‌ها معتقد به حسابگری مفرط در خرج‌كردن باشد و خانواده دیگر، اهل بریز و بپاش و ولخرجی.

این نگرش‌های متفاوت در درجه اول در دوره نامزدی و مراسم نامزدی و عروسی تاثیر می‌گذارد و اختلاف‌هایی به وجود می‌آورد كه ممكن است خفیف و گذرا یا شدید و عمقی باشد. از طرف دیگر، وقتی دو آدم تربیت‌هایی با این همه تفاوت داشته باشند و قرار باشد با هم زیر یك سقف زندگی كنند، ممكن است در ساده‌ترین مسایل مالی دچار اختلاف شوند.

تفاوت رفتار مالی از زوجین
دختران و پسرانی كه می‌خواهند با هم ازدواج كنند، باید به رفتارهای مالی طرف مقابلشان دقت كنند، مثلا اینكه طرف مقابل درخواست‌ها و توقع‌های مفرط و غیرمنطقی مالی از طرف مقابلش دارد؟

آیا حاضر است برای رسیدن به این اهداف مالی، هر روز بحث و دعوا و ناراحتی راه بیندازد؟

آیا مرد هنوز تمایل دارد كه پول‌هایش را با الگوی دوره مجردی صرف دوستان یا هزینه‌های شخصی دیگر كند یا به بلوغی رسیده است كه بداند اكنون مسوولیت یك زندگی دو نفره را برعهده دارد؟

 

آیا طرف مقابل خسیس است یا ولخرج؟
زندگی یك فرد خسیس با یك فرد ولخرج مشكلات زیادی در پی خواهد داشت.

آیا یكی از طرفین خود را متعهد می‌داند برخی هزینه‌های خانواده‌اش را تامین كند؟ دیدگاه همسر درباره این هزینه‌ها چیست؟ همسر نباید صرفا براساس عشق و علاقه، این تعهدات را چشم بسته بپذیرد چون این خطر وجود دارد كه مدتی پس از شروع زندگی تازه، یادش بیفتد كه این هزینه‌ها و تعهدات را قبول ندارد.

جهت اطلاع از آخرین تغییرات وب سایت نازترین در خبرنامه وبلاگ ثبت نام کنید:




نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



دو شنبه 29 مهر 1392