تیکو براهه یک ستاره شناس بزرگ و عظیم دانمارکی بود که در سال 1546 متولد شد و به عنوان یک ستاره شناس ماهر شهرتی برای خود کسب نموده بود. او در اندازه گیری موقعیت ستارگان و سیاره ها در آسمان تبحر داشت و این کار را بسیار دقیقتر از هر کسی که در گذشته انجام داده بود انجام می داد. خطاهای او در اندازه گیری بندرت بیشتر از یک دقیقه قوسی بود که او این اندازه گیری ها را بدون کمک تلسکوپ انجام می داد.
در واقع او از وسیله ای به نام کوئدرانت یا یک ربع استفاده می کرد که اساسا" یک ربع یک دایره بود که به طور عمودی نصب شده بود و بر روی آن یک بازوی محوری دیداری قرار داشت.او در طول بازوی دیداری (که بیشتر شبیه نشانه گیری یک تفنگ بود) به سمت یک ستاره نگاه می کرد و موقعیت آن را روی درجه بندی که روی کوئدرانت بود می خواند.
فردریک پادشاه دانمارک جزیره کوچکی را در اختیار او گذاشت تا یک رصدخانه ایجاد کند و در این جا بود که او بیشتر کارهایش را انجام می داد. او مشهور به بد اخلاقی بود. چنین گفته شده بود که او قسمت و بخشی از بینی اش را در یک دعوا از دست داده بود و بعد خودش آن را با آلیاژی از فلزات جایگزین کرد که تا آخر عمر نیز برای او باقی ماند.
تیکو براهه در مورد عالم نظریه خاص و مخصوص خودش را داشت. او عقیده بطلمیوس را که هر چیزی به دور زمین می گردد به طور کامل قبول نداشت و همچنین از پذیرفتن پیشنهاد کوپرنیک که زمین به دور خورشید می گردد نیز امتناع می کرد. ولی بعد ها این تحقیقات تیکو بود که درستی نظریات کپرنیک را ثابت کرد.
مهمترین رویدادهای زندگی
-در 14 دسامبر سال 1546 در خانواده اشرافی در کنودزتروپ سوئد (که بعدها به خاک دانمارک الحاق شد) متولد میشود و توسط عمویش بزرگ و عظیم میشود.
1560: در 21 اوت یک کسوف را مشاهده میکند و همین امر باعث میشود به مطالعه ریاضیات و ستاره شناسی علاقمند شود. تحصیلات رسمی خود را در دانشگاه کپنهاگ ادامه میدهد.
1563: نزدیک شدن سیارات مشتری و زحل را یک ماه قبل از زمان پیش بینی شده جداول ستاره شناسی مشاهده میکند. او جداول معتبر و دقیقتری را تهیه میکند.
1565: در یک دوئل بر سر اختلاف نظر در مورد یک قضیه ریاضی تکه بزرگ و عظیمی از دماغش را از دست میدهد که باعث میشود تا آخر عمر از یک دماغ مصنوعی استفاده کند.
1572: درماه نوامبر ستاره جدیدی را در صورت فلکی ذات الکرسی مشاهده میکند. مشاهداتش را از ستاره تا ماه مارس 1574 ادامه میدهد. از آن به بعد این ستاره ، به عنوان یک ابر نواختر شناخته شده است.
1576: در این سال براهه با حمایت فردریک دوم ، پادشاه دانمارک به تأسیس رصدخانهای در جزیره هون تنکس اقدام مینماید.
1577: یک ستاره دنباله دار را مشاهده کرده به مطالعه ظاهر فیزیکی و فاصله اش از زمین میپردازد. وی به این نتیجه میرسد که این ستاره دنباله دار از فضای اطراف سیارات دورتر عبور کرده و پدیدهای مربوط به جو زمین نمیباشد (تصوری که در آن زمان از ستارههای دنباله دار وجود داشت).
1582: طول سال را در یک تقویم کمتر از یک ثانیه تعیین میکند. تقویم گریگوری جای تقویم ژولینی را میگیرد، البته برای مطابقت تقویم و حرکات خورشید 10 روز را حذف میکنند.
1597: بعد از مرگ شاه ، دانمارک را به قصد آلمان ترک میکند.
1599: به دعوت امپراتور بوهمیا ، رودولف یازدهم ، در پراگ سکنی میگزیند و یوهانس کپلر (1603 ـ 1571) را که بعدها استاد مشهوری در ستاره شناسی می شود به عنوان همکار انتخاب می کند.
جهت اطلاع از آخرین تغییرات وب سایت نازترین در خبرنامه وبلاگ ثبت نام کنید:
نظرات شما عزیزان: